Kristin Rubensson
031-748 21 79

Kristin Rubensson

Inköp och logistik

När jag inte njuter av livets godsaker så är jag en ständigt bantande, medelålders filur med glimten i ögat. Förvärv och flöden är några av mina många specialiteter ;)

Bjuder gärna på kladdkaka med glasyr – riktigt onyttigt och riktigt gott!

Kakan:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Glasyr:

  • 2 dl vispgräddde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  2. Knäck äggen i en skål. Häll i socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda. Tillsätt det smälta smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser, förutom smöret, till glasyren, i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt detta koka tills det tjocknar (ca 10-15 min.)
  5. Låt kakan svalna lite. Häll sen över glasyren och ställ in i kylen i några timmar för att stelna.